В знак на подкрепа към украинския народ и осъждане на руската

...
В знак на подкрепа към украинския народ и осъждане на руската
Коментари Харесай

Булсатком спря излъчването на прокремълския канал Russia Today

В знак на поддръжка към украинския народ и наказание на съветската експанзия, през днешния ден " Булсатком " прекратява разпространението на спонсорирания от съветската страна канал Russia Today (RT). Новината заяви изпълнителният шеф на оператора Станислав Георгиев. 

" Булсатком " е първият снабдител на сателитна цифрова телевизия в България, най-големият оператор на платена телевизия в страната и един от трите най-значими играчи на пазара на закрепен достъп до интернет. Георгиев е определен за основен изпълнителен шеф на " Булсатком " при започване на 2020 година

На 17 февруари министерството на културата и осведомителната политика на Украйна вписа в черния лист на лицата, застрашаващи националната сигурност на страната, съветския ефирен водещ и общоприет шеф на Russia Today Дмитрий Кисельов.

Включването на Кисельов е по предложение Националния съвет на Украйна за телевизия и радио. Още през 2014 година по време на рецесията с Крим, Дмитрий Кисельов беше включен и в черния лист на Европейския съюз поради свои изявления. Впоследствие той опита да оспори глобите по правосъден път, като заведе дело през 2015 година, само че Съдът на Европейския съюз отхвърли желае му.

През лятото на 2020 година Литва и Латвия забраниха излъчванията на държавния съветски ефирен канал Russia Today (RT) въз основата на решение техните радио-телевизионни регулатори.

В началото на тази години лицензът на RT за лъчение в Германия на немски беше лишен. 

Вчера държавното управление на Англия изиска от медийния контролен орган Ofcom да прегледа предаванията на новинарския канал Russia Today.  Секретарят по културата Надин Дорис сезира Ofcom с аргумента, че каналът " явно е част от световната акция за дезинформация на Русия " по време на рецесията в Украйна.

„ От значително значение е Обединеното кралство да гледа да ограничи способността на Русия да популяризира своята агитация вкъщи “, сподели тя.

Днес и националният съвет за радио и телевизия в Полша излезе с решение за унищожаване на съветските телевизионни канали, в това число спонсорирания от Кремъл Russia Today.

„ Националният съвет за лъчение одобри резолюция за унищожаване на съветски канали, в това число Russia Today, от регистъра на телевизионните канали “, написа Януш Цешински, държавен комисар по киберсигурността, в Туитър в четвъртък следобяд.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР